skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Boris Andrijanič, mag. farmacije

V digitalnii zbirki je predstavljeno življenje Novomeščana Borisa Andrijaniča, magistra farmacije, ter tudi njegovo delovanje na področjih, na razvoj katerih je pomembno in odločilno vplival. Bil je ustanovitelj Krke, tovarne zdravil, predsednik in podpredsednik občine Novo mesto, član odborov, svetov, društev..., podpornik številnih dejavnosti.

Olvasás tovább

Za svoj ljubljeni rodni kraj je bil pripravljen prispevati in narediti ogromno. Kot dolgoletni direktor tovarne Krka je zaznamoval dobršen del zgodovine svojega mesta in Dolenjske. Z njegovo pomočjo so se hitreje in bolj kakovostno razvijali gospodarstvo, turizem, kultura, izobraževanje, šport. Razumevanje je imel za ohranjanje ter zaščito naravne in kulturne dediščine. Novo mesto in Dolenjska brez njega in Krke, tovarne zdravil, ne bi bila tako razvita, kot sta danes. Kot so povedali že nekateri pred menoj, je reka Krka pri Novem mestu v obdobju magistra Andrijaniča tekla hitreje. Strokovnjaku farmacije, podjetniku, ki je znal zaupati ljudem, sodelavcem in je bil do njih skrben, je ura prehitevala za več dni, misli so mu prehitevale za več let. Bil je vizionar z neusahljivo delovno zagnanostjo, verjel je v uspehe, v boljšo prihodnost dolenjskega človeka. Zanj so bili značilni dinamičnost, sistematičnost in neverjetna osebna disciplina - delal je brez odvečnih besed.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Marjeta Bregar

Kapcsolattartó

Klementina Kolarek

Jelszavak

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

A közzététel dátuma

15.05.2020 12:16

Legutóbbi módosítás

15.05.2020 15:43

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam