skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Celjski motivi: ljubiteljska slikarka Amina Kolarič iz Celja

Začetki mojega likovnega izražanja segajo v leto 1986, ko sem se vključila v Celjsko likovno društvo. Na pobudo g. Franca Klemna, takratnega predsednika  društva, sem se udeležila likovne delavnice v Novem mestu, kjer sem se seznanila s kiparstvom in modeliranjem v glini.

Olvasás tovább

Udeležila sem se kar nekaj likovnih tečajev in delavnic ter končala slikarsko šolo, ki jo je organizirala likovna sekcija KPD Svoboda.

1986 - Likovna delavnica, Novo mesto (modeliranje v glini), mentorica ga. Duba Sombolac

1987 - Tečaj risanja, Ljubljana, mentor g. Janez Zalaznik

1988 - Delavska univerza Celje (tečaj osnov risanja), mentor g. Franc Purg

1992 - Osnove kompozicije, Ljubljana, mentor g. Tone Rački

1996 -1998 Tečaj risanja in slikanja (dvoletno izobraževanje), KPD Svoboda Celje,  mentor g. Željko Opačak

1999-2001 Tečaj slikanja v akvarelni in akrilni tehniki (dvoletno izobraževanje), KPD Svoboda Celje, mentor g. Veljko Toman

2002 - Likovna delavnica na temo dobrota (Dom Sv. Jožef, Celje), mentorica ga. Veselka Šorli Puc

2005 - Likovna delavnica Šentjur (forma), mentor g. Dušan Fišer

2009 - Likovna delavnica Šentjur (kolaž), mentorica ga. Terezija Bastelj

V obdobju od leta 1986 do 2006, ko sem bila članica  likovne sekcije  KPD Svoboda Celje, je bilo v okviru društva kar nekaj tečajev, ki so jih vodili  mnogi  mentorji  kot so g. Stane Petrovič - Čonč, g. Dušan Amanovič, ga. Ivana Andrič - Todič ter starejši člani društva, z dolgoletno  »kilometrino« na področju ljubiteljskega slikarstva.

Že več kot dvajset let sem tudi članica likovne sekcije ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana, ki vsako leto pripravi pregledno razstavo likovnih del članov.

Prav tako že več kot deset let delujem v neformalni likovni skupini Prijatelji iz Celja, katero povezuje prijateljstvo, ustvarjalnost in ljubezen do likovne umetnosti.

Člani skupine se nenehno izobražujemo. Strokovno pomoč smo uspešno poiskali pri slikarjih, kot so g.  Stane Petrovič – Čonči,  ga. Ivana Andrič-Todič,  g.Toplica Ignjatović, g. Narcis Kantardžić in  g.Dušan Amanovič. V letu 2013 je postal naš mentor g. prof. Ratomir Pušelja, ki nam je odstiral pogled v čisto nov svet likovnega ustvarjanja. Od leta 2017 je naša mentorica profesorica likovne umetnosti ga. Taja Naraks, ki je dodala pridih svežine s svojo mladostjo.

Najprej sem oljne barve nanašala na lesonit in keramiko.
Moja velika strast je upodabljanje jadrnic in živali, a muce so le prevladujoč  motiv. Nastalo je tudi mnogo slik s cvetličnimi  motivi. Kasneje sem motiviko razširila še na akt in tihožitje,a nastalo je tudi nekaj nabožnih upodobitev. V zadnjem času posegam pa tudi na področje krajinarstva.

V preteklih letih me je veselilo tudi  izdelovanje unikatnega nakita.
V mnogih krajih po Sloveniji sem imela veliko skupinskih in samostojnih razstav. Sodelujem tudi na raznih likovnih srečanjih, ex-temporah in humanitarnih akcijah.

Nekaj več o mojem likovnem ustvarjanju si lahko preberete v prispevku, ki ga je pripravila ga. dr. Ivanka Z. Cizelj.

Ob likovnem ustvarjanju mi je zelo  ljubo tudi fotografiranje, zato sem članica  foto krožka  DLT Cinkarna Celje. Zelo aktivni člani krožka pripravimo vsaj dve strokovni ekskurziji  pod vodstvom  izkušenega mentorja. Po vsaki ekskurziji iz nastalih fotografij pripravimo tudi razstavo v glavni jedilnici Cinkarne Celje.

Amina Kolarič

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Amina Kolarič

Jelszavak

likovni natečaj, LIKOVNI MOTIVI, SLIKARJI, DOMOZNANSTVO

A közzététel dátuma

06.05.2020 15:44

Legutóbbi módosítás

07.05.2020 16:29

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam