skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zborniki otroške folklorne skupine Kamenčki

 

Olvasás tovább

Vrtcu Sežana že triidvajset let deluje otroška folklorna skupina (OFS) Kamenčki, ki je med leti 1998 do 2009 v vrtcu pod društvom Jožeta Pahorja od 2009 do 2014 v vrtcu pod društvom Borjač, od 2014 dalje pa pod okriljem vrtca. Vodji folklorne skupine sta Mirjam Štrukelj in Mateja Švara.

Skupina se srečuje enkrat tedensko v popoldanskem ali dopoldanskem času. Vključenih je do dvajset otrok v starosti 4 – 6 let. V program, ki ga folklorna skupina predstavlja ožji in širši okolici, so vključene izštevanke, šaljivke, rajalne igre, pesmi ter plesi s Krasa in okolice.

Sodelovanje v folklorni skupini omogoča otroku, da razvije sposobnosti in načine za vzpostavljanje, vzdrževanje in uživanje v prijateljskih odnosih z več otroki, da osvaja osnovne prvine ljudskih rajalnih in gibalnih iger, da spoznava otroška ljudska glasbila in zvočila, da razvija ritmični in glasbeni posluh, da spoznava oblačila, obutev, frizure, ki so jih nosili v preteklosti, da spoznava različne praznike, običaje, šege in navade. 

Poudarek pri delu z otroki je na spoznavanju izročila, domačega kraja in okolice. Folklorna skupina vabi tudi sorodnike in živeče informatorje, da predstavijo, kako so včasih živeli, pasli, izdelovali piščali, se igrali, izdelovali punčke iz cunj, koledovali ali tepežkali. 

Fotó galéria

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mirjam Štrukelj

Kapcsolattartó

Mirjam Štrukelj
Martha Sotelo

Jelszavak

FOLKLORA, kulturna društva, KULTURNA DEDIŠČINA, DOMOZNANSTVO, DOMOZNANSKE ZBIRKE, OTROŠKI VRTCI

A közzététel dátuma

14.12.2018 09:24

Legutóbbi módosítás

07.05.2019 12:09

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam