skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Fran Milčinski (1867-1932), pisatelj, ki je pravo združil s humorjem

Decembra 2017 obeležujemo sto petdeset let od rojstva znamenitega avtorja Butalcev, Frana Milčinskega (1867-1932), ki je pustil pečat predvsem kot humoristični pisatelj.

V središče zbirke želimo postaviti Frana Milčinskega kot pravnika in mladinskega sodnika, ki je o problematiki mladinskega skrbstva prelil mnogo črnila tako v pravnih glasilih in tudi v leposlovju. Dolga leta je moral kot sodnik poslušati mnogo težkih primerov in o njih odločati. 

Olvasás tovább

Fran Milčinski je znan kot pisatelj za odrasle in mladino, dramatik, radijski pripovedovalec in pravnik ter sodnik. S svojo dejavnostjo, strokovnim znanjem, poznavanjem človeške narave in sposobnostjo pisanja je opozarjal na pomembnost mladinskega sodnega skrbništva. Z različnimi predavanji in razpravami je po različnih društvih in časopisih opozarjal na tedanjo aktualno problematiko mladinskega prava, na primer v reviji Pravnik. Poleg civilnopravnih odločb je poskušal pritegniti pozornost tudi s pravnimi humoreskami.

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Urša Šega

Kapcsolattartó

Urša Šega

Jelszavak

ZNAMENITE OSEBNOSTI, SLOVENSKI PISATELJI, 19. stoletje, 20. stoletje, MLADINSKA KNJIŽEVNOST, OTROCI, SOCIALNO SKRBSTVO, SLOVENSKA HUMORISTIČNA KNJIŽEVNOST, SATIRA

A közzététel dátuma

19.12.2017 08:36

Legutóbbi módosítás

22.12.2017 11:09

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam