skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Letni oddih delavcev

V začetku 60-ih let je podjetje kupilo in uredilo počitniška domova v Piranu in Kaštelu Gomilici s skupno 170 ležišči, v najemu pa je imelo počitniški dom v Seči. Letno je tako lahko v teh objektih svoj dopust preživelo preko 1000 delavcev. V letu 1961 je letni oddih v počitniških domovih podjetja izkoristilo 1227 članov kolektiva. Počitniški dom v Piranu je bil v 80-ih letih obnovljen. Stal je v središču Pirana ter razpolagal s 70 ležišči v 24 sobah. V vsaki etaži so bile skupne sanitarije s prhami. Počitniški dom v Kaštelu Gomilici je imel na razpolago 13 ležišč v 30 počitniških hiškah in 4 sobah v zidani zgradbi. Dom je imel kuhinjo, jedilnico in bife.

Olvasás tovább

Podjetje je imelo tudi 5 počitniških prikolic v avtokampu Lanterna pri Poreču, Maredi pri Novem gradu in v zdravilišču Atomske toplice. Na razpolago pa sta bila še dva šotora, ki sta bila običajno v kampu Stella Maris v Umagu. Počitniška hiša na otoku Murterju je imela na razpolago 25 ležišč v 7 sobah. Stala je ob morju in imela svoj pomol. Letovalci so imeli na voljo dve skupni kuhinji v pritličju, vsaka družina pa je imela tudi svoj kuhinjski kotiček in skupni dnevni prostor. Počitniška hiša na otoku Pagu v Mandrah je lahko gostila goste v 4 sobah s skupno kuhinjo in sanitarijami. Delavci podjetja so lahko letovali še v počitniških domovih Elektrokovine (Betina na Murterju ter v Logarski dolini) in Livarne v Novem Vinodolskem.

Fotó galéria

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Mag. Nina Gostenčnik

Jelszavak

Maribor, tovarne, VOZILA, ŽELEZNIŠKA VOZILA, toplotna tehnika, Tovarna vozil in toplotne tehnike Boris Kidrič (Maribor), TVT Boris Kidrič (Maribor), DOPUST, LETOVIŠČA, počitniške hiše, ZGODOVINA

A közzététel dátuma

23.04.2021 09:52

Legutóbbi módosítás

20.04.2021 14:21

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam