skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Razstava Najpomembnejša postranska stvar na svetu

Zgodbe o klekljani čipki na Krasu

Olvasás tovább

Razstavo smo pripravili člani skupine Klinčki in kušinčki iz Kulturnega društva Kalunca ter Zavod Štrekljeva domačija v sodelovanju z osnovnimi šolami iz Dutovelj, Komna in Sežane ter slovenskima kulturnima društvoma Lipa iz Bazovice in Tabor z Opčin. Prvič je bila postavljena 11. junija 2016 v Štrekljevi domačiji v Gorjanskem, tudi kot del programa Svetovnega čipkarskega kongresa 2016 v Ljubljani, kasneje pa je obiskala še veliko krajev po Krasu. Nazadnje je gostovala v knjižnici v Komnu, od koder je prišla pobuda za objavo na Kamri.

Na razstavi so bile skupine predstavljene vsaka s svojim plakatom, njihovi izdelki pa so bili vpeti v stare okenske okvirje. Delovanje Državnega čipkarskega tečaja Veliki Dol je bilo predstavljeno s plakati ter starimi predmeti, vzorci, dokumenti ... Po razstavi je vodila 'rdeča nit': 47 metrov klekljane kitice za 47 let Čipkarskega tečaja Veliki Dol. Na kitici je nanizanih 326 kraških kamenčkov za 326 učenk tega čipkarskega tečaja.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Neža Bandel

Jelszavak

KLEKLJANJE, čipke, RAZSTAVE, DOMOZNANSTVO, Veliki Dol, ŠOLE, ROČNA DELA

A közzététel dátuma

28.12.2016 15:59

Legutóbbi módosítás

27.12.2016 11:43

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam