skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
Poleg starega zdraviliškega parka, ki se je raztezal na levem bregu Sušice od Toplic vse tja do Gradišča, so leta 1898 ob cesti proti Novemu mestu nasadili nov zdraviliški park, v naslednjem letu pa je bil dograjen Zdraviliški dom. Olvasás tovább
Poleg starega zdraviliškega parka, ki se je raztezal na levem bregu Sušice od Toplic vse tja do Gradišča, so leta 1898 ob cesti proti Novemu mestu nasadili nov zdraviliški park, v naslednjem letu pa je bil dograjen Zdraviliški dom. Stari kostanjev drevored je ohranil svojo podobo vse do danes, čeprav park ves čas dopolnjujejo in bogatijo z nasadi grmičevja in različnimi drevesnimi vrstami. V letu 2000 je bil park ponovno urejen. Poimenovane so bile drevesne in grmovne vrste, ki rastejo v tem parku. Pot, ki sprehajalca vodi od današnjega hotela Kristal (nekdaj Zdraviliški dom) po parku mimo športnega bazena v stari park, so poimenovali Auerspergova botanična pot.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Darja Peperko Golob

Jelszavak

Dolenjske Toplice, FOTOGRAFIJE, PARKI, RAZGLEDNICE, ZDRAVILIŠČA

A közzététel dátuma

09.05.2013 12:25

Legutóbbi módosítás

28.06.2013 14:31

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam