skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
Grad Otočec je bil prvotno v posesti škofije Freising in leta 1254 se prvič v pisnih virih omenja njihov ministerial Heinricus de Werde (vitez Henrik Otoški). Olvasás tovább
Lastništvo gradu se je tokom stoletij pogosto menjavalo, zato omenimo le najpomembnejše rodbine svojega časa. Že pred letom 1343 srečamo na gradu mogočne Turjačane, nato hrvaške Baboniče, grofe Celjske, med bolj zanimivimi lastniki pa je bil prav gotovo Ivan baron Lenković, med letoma 1556 in 1567 general Vojne krajine. Leta 1727 je postala lastnica gradu rodbina Schweiger pl. Lerchehfeld, ki je ostala na Otočcu vse do srede 19. stoletja. Leta 1854 je grad kupil Albin grof Margheri - Commadona, tragične dogodke druge svetovne vojne pa je grad pričakal v lasti rodovine Villavincenzio – Margheri. Leta 1942 so grad požgali partizani, leta 1952 pa ga je pričela obnavljati spomeniška služba pod idejnim vodstvom konservatorja Ivana Komelja in po načrtih arhitekta Marjana Mušiča. Po končani obnovi leta 1961 so grad namenili turizmu in gostinstvu. Grad, v katerem deluje Hotel Grad Otočec, je danes v lasti Republike Slovenije in v upravljanju podjetja Terme Krka.  

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

történelem

Kapcsolattartó

Darja Peperko Golob

Jelszavak

FOTOGRAFIJE, GRADOVI, OBNOVA, RAZGLEDNICE, SPOMENIŠKO VARSTVO, UMETNOSTNA ZGODOVINA, ZGODOVINA

A közzététel dátuma

01.12.2012 09:02

Legutóbbi módosítás

10.12.2012 10:39

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam