"Brez krompirja ni kosila" - natečaj za najboljši stari recept
Slovenija ima bogato prehransko in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. Raznolikost jedi našega območja, umeščenega ...
Slovenija ima bogato prehransko in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. Raznolikost jedi našega območja, umeščenega ...
Maksim GASPARI, slovenski slikar in ilustrator, avtor legendarnih razglednic, 26. januar 1883, † 14. november 1980 Gasparijeva življenje in delo sta bila posvečena ...
Podobe mesta Raven v luči urbanističnega razvoja Na predlog dr. Franca Sušnika so leta 1952 trg Guštanj preimenovali v Ravne na Koroškem in kraju hkrati dodelili ...
V letu 2021 je Slovenija kot nosilka naziva Evropska gastronomska regija s številnimi dejavnostmi predstavila našo kulinarično kulturo in tradicijo. V Mestni knjižnici ...
Miroslav Zidar, dolgoletni kinolog, poznavalec in ljubitelj psov se je rodil leta 1941 v Radovljici, od leta 1974 pa živi v Domžalah. V Ljubljani je obiskoval II. ...
Če bi Pivčane vprašali, katera je njihova najbolj turistična vas, bi se brez dvoma odločili za Narin, za naselje med grebenom Šilentabra in Reško cesto.
Likanje oziroma glajenje tkanin so poznale že zelo zgodnje civilizacije. Znano je, da so ljudje pred davnimi časi svoja oblačila ravnali z različnimi predmeti iz ...
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta KUHAM DOMAče in Gornjesavski muzej Jesenice s projektom Naša kuhna sta združila moči ter v sodelovanju z jeseniškimi ...
Tolminski muzej je leta 2020 v sodelovanju z dr. Morenom Baccichetom, italijanskim arhitektom in poznavalcem t. i. totenburgov, na Mestnem trgu v Tolminu pripravil ...
V digitalni zbirki Pranje perila nekoč opisujemo pranje perila, kot so ga opravljale naše babice in prababice v času od druge polovice 19. stoletja do približno ...