skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Pravljično-poetične urice v ptujski knjižnici

Mladinski oddelek Knjižnice Ivana Potrča Ptuj ob koncu počitnic vabi na pravljično-poetične urice. Prireditev poteka v okviru festivala Dnevi poezije in vina

Sreda, 25. avgusta, 17.00, PRVIČ
»Na tem svetu si je pač treba vsak trenutek nekaj želeti, kajti le tako je mogoče kaj doživeti!« je vzkliknil ves navdušen. Cufek Modrijan je eden izmed prvih literarnih živalskih junakov Ferija Lainščka, ki ga je odlično upodobil Marjan Manček v slikanici sestavljanki, knjižni posebnici. Prva izdaja je iz leta 1989.

Četrtek, 26. avgusta, 17.00, DRUGIČ
Slikanica Rad bi je izšla leta 1998, kjer pesnik pravi: Rad bi zaupal vam čisto na koncu, zlagal sem rime o brodolomcu, skuhal pa pesem o rimoloncu. Za konec bomo barčico spustili v lonec!

Petek, 27. avgusta, 17.00, TRETJIČ
Cicibanija je prvič izšla leta 1987, v novi slikaniški obliki s podobami Silvana Omerzuja pa leta 2012. »Nihče ne ve, kje leži ta čudna dežela, ta Cicibanija. Pravijo, da moraš na konec sveta« in nato še kak kilometer pešpoti … In veliko čarovnije se med knjižne platnice skrije, ko otrok v knjižnico zavije.

Sobota, 28. avgusta, 15.30, ČETRTIČ
Barvit sprehod za male in velike v vse sobice Mladinskega oddelka. Od črne do bele in rjavo zlate, kakor pravi pesnik v knjigi Barvice iz leta 2010.

Vljudno vabljeni!

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Pravljično-poetične urice v ptujski knjižnici

Esemény dátuma

25.–28. avgust 2021

Hely

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

A közzététel dátuma

25.08.2021 07:41

Legutóbbi módosítás

25.08.2021 08:31

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam