skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Galerija Avgusta Černigoja

V zbirki Galerije Avgust Černigoj v Lipici je zbranih preko 1400 del. 

Olvasás tovább

Približno 400 del, kolikor jih je postavljeno na ogled, prikazuje prerez Černigojeve umetnosti in predstavlja področja, s katerimi se je ukvarjal v svojem več kot 60 let trajajočem ustvarjalnem obdobju. Pretežen del opusa zajemajo grafike, od lesoreza in linoreza pa do bakroreza, suhe igle in akvatinte. Vsebinsko se je loteval tako figuralnih motivov in predmetnega sveta kot čiste abstrakcije. Različne elemente in simbole je vrezoval v večinoma majhne formate ter ostajal zvest konstruktivizmu in njegovim načelom, za katere se je odločil po svojem šolanju v znameniti weimarski šoli Bauhaus.

Černigoj šele s svojo galerijo dobi tisto mesto, ki mu od samega začetka pripada, kajti nedvomno je, da je Avgust Černigoj prispeval pomemben in neprecenljiv delež k zgodovini slovenske likovne umetnosti ter da je s svojo osebnostjo in deli ena izmed ključnih in nosilnih osebnosti slovenske zgodovinske avantgarde.

Fotó galéria

Digitális gyűjtemények

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

egyéb

Telefon

(0)5 739 1696

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Társszervezet

Kobilarna Lipica

A közzététel dátuma

10.01.2020 08:08

Legutóbbi módosítás

10.01.2020 08:08

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam