skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Knjižnica Litija je kulturno in izobraževalno središče za vse generacije. Deluje kot osrednja knjižnica v Litiji, na Parmovi 9. Njeno delo dopolnjuje krajevna enota v Šmartnem, na Staretovem trgu 12.

Olvasás tovább

Knjižnica Litija opravlja javno službo knjižnične dejavnosti na območju občine Litija in Šmartno pri Litiji. Predstavlja ključni pomen za obe omenjeni lokalni skupnosti, saj zbira, ohranja in predstavlja njuno lokalno kulturo. Je osrednje središče, kjer potekajo različne dejavnosti: ure pravljic, literarni večeri, razstave, potopisna predavanja in srečanja z ustvarjalci. Knjižnica sodeluje s številnimi ustanovami tudi pri pripravi drugih prireditev.

Prebivalcem obeh občin od leta 1979 nudi knjižnično gradivo tudi v obliki potujoče knjižnice.

Oktobra 2009 je bila v Knjižnici Litija ustanovljena Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija - Šmartno. Univerza nudi tečaje tujih jezikov in računalništva ter različna predavanja, ki bogatijo in širijo znanje o zdravi prehrani, kulturni dediščini, umetnosti,…

V letu 2010 je minilo 125 let od ustanovitve bralnega društva v Litiji. Knjižnica Litija nadaljuje pot, ki jo je davnega leta 1885 zasnovala podružnica Ciril-Metodove družbe v Litiji.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

01/8980-580

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Andreja Štuhec

A közzététel dátuma

07.05.2012 01:01

Legutóbbi módosítás

10.06.2016 12:44

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam