skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Mestna knjižnica Piran

Mestna knjižnica Piran je bila ustanovljena z odločbo piranskega občinskega odbora 23. marca 1956. Kot osrednja občinska knjižnica pokriva s svojo dejavnostjo območje občine, ki ga sestavlja enajst naselij: Piran, Portorož, Lucija, Seča, Sečovlje, Strunjan, Parecag, Dragonja, Sv. Peter, Padna in Nova vas.

Olvasás tovább
Po več kot 50 letih delovanja v pritličnih prostorih sodne palače na Tartinijevem trgu 1 je januarja 2009 odprla svoje nove, sodobno opremljene prostore v Piranu na Župančičevi ulici 4, 23. aprila 2009 pa še krajevno knjižnico v Luciji, Obala 116. V juliju 2014 se je lucijska knjižnica preselila v nove prostore v drugem nadstropju Trgovsko-poslovnega centra TPC Lucija, Obala 114.
Za postavitev strokovnih temeljev in zadovoljevanje izobraževalnih, informacijskih, kulturnih, raziskovalnih, razvedrilnih in drugih potreb svojih uporabnikov so v njeni šestdesetletni zgodovini skrbeli ravnatelji: Alojz Maruško, Marija Sovre, Marjana Lenassi, Slavko Gaberc in Oriana Košuta Krmac s sodelavci.
 
Mestna knjižnica Piran (Župančičeva 4, Piran) ima v svoji knjižnični zbirki 30.000 enot gradiva in 150 naslovov časopisja in revij. Obsega oddelek za mlade in oddelek za odrasle bralce. V knjižnici je na razpolago 40 čitalniških, 8 računalniških uporabniških mest z dostopom do interneta (tudi brezžičnega) ter 22 večnamenskih uporabniških mest.  Za avtomatizirano izposojo je na voljo RFID knjigomat. Uporabnikom so na voljo multimedijske storitve (ogled filma, poslušanje glasbe) v zvočno izolirani multimedijski sobi, kjer občasno potekajo izobraževalne ter ostale predstavitve za manjše skupine uporabnikov. V knjižnici je tudi domoznanska zbirka za območje občine Piran. Namen zbirke je nuditi prebivalcem in uporabnikom tekoče informacije o aktualnih dogodkih v piranski občini ter vpogled v lokalno zgodovino in razvoj območja.

Knjižnica Lucija (Obala 114, Portorož) obsega 15.000 enot gradiva v prostem pristopu in približno toliko enot v skladišču, 55 enot časopisja in revij, 19 čitalniških uporabniških mest in 4 računalniška uporabniška mesta z dostopom do interneta.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

(05) 90 954 64

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Mag. Patricija Višnjevec

A közzététel dátuma

09.04.2010 14:55

Legutóbbi módosítás

11.01.2021 14:40

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam