skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Slovensko kulturno društvo Tabor

SKD Tabor je bilo ustanovljeno 7. decembra 1967. Sicer sega kulturna tradicija na Opčinah v leto 1868, ko so ustanovili čitalnico. Po osvoboditvi leta 1945 je kulturno delo zaživelo v PD Opčine (ustanovni občni zbor 6.avgusta 1945).

Olvasás tovább

Leto 1948 (Kominform) je prineslo tragične posledice tudi na kulturnem področju. Iz PD Opčine je izstopilo precej članov, ki so nato ustanovili društvo Andrej Čok. Nelagodje mladih je privedlo do ustanovitve še tretjega društva: Mladinskega krožka, ki je v 60. letih močno pritisnil, da bi prišlo do enotnosti med društvi, ki zasledujejo iste cilje. Prišlo je tako do združitve treh društev in nastalo je SPD Tabor. Prvi presednik je bil Rudi Vremec.

Leta 1969 se je začela pevska dejavnost MoPz Tabor.

Prav tako pomebno vlogo je od vsega začetka odigrala dramska dejavnost (všasih samo za odrasle, všasih samo za otroke, večkrat pa kar za oboje).

Koncerti resne glasbe-Openska glasbena srečanja so svojo pot začeli leta 1974 in se neprekinjeno nadaljujejo tudi to sezono.

12. decembra je bila leta 1981 ustanovljena Knjižnica Pinko Tomažič in tovariši.

Kdor pride v Prosvetni dom, kjer je sedež društva, se lahko ustavi tudi v društvenem baru, ki je svoja vrata odprl leta 1983.

V samem domu pa se redno odvijajo tudi druge dejavnosti:telovadba, aerobika, plesna dejavnost za otroke, Detektivi slovenskega jezika, Novinarski krožek, gospe pa se srečujejo v krožku Ob pletenju še kaj... in v krožku klekljanja.

Statut društva je bil sprejet 15. marca 1991.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Egyletek

Telefon

+39 040.213945

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Dunja Sosič

A közzététel dátuma

15.02.2017 14:12

Legutóbbi módosítás

15.02.2017 14:12

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam