skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Družina: z Maro si je ustvaril družino

Po končanem šolanju se je Boris zaposlil v očetovi lekarni. Prijateljeval je z Maro Agnič iz znane novomeške družine kleparjev. Poznala sta se že iz otroštva. Tudi ona je bila članica Sokolskega društva Novo mesto. Mara in Boris sta se poročila 11. septembra 1938 na gradu Srebrniče. Na poročno potovanje sta se odpravila v Italijo. 

Per saperne di più

Mara je Borisa podpirala pri njegovem delu in mu bila dobra življenjska sopotnica, ki je morala nemalokrat zaradi službenih obveznosti Borisa »podpirati vse štiri vogale v hiši«. Rodili so se jima trije otroci, sin Andrej Mišo in hčerki Anka ter Marija. V času druge svetovne vojne  so se poti Mare in Borisa nevarno ločile, saj so jo Nemci skupaj s sinom in njegovimi starši odpeljali 21. avgusta 1944 v internacijo v Nemčijo, v Marktl am Inn. Vsi so se srečno vrnili po končani vojni 8. julija 1945. Odraščanje svojih otrok sta Boris in Mara spremljala z radostjo in veseljem. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marjeta Bregar

Password

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Data di pubblicazione

15.05.2020 12:16

Ultima modifica

12.05.2020 18:05

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam