skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Boris Andrijanič, mag. farmacije

V digitalnii zbirki je predstavljeno življenje Novomeščana Borisa Andrijaniča, magistra farmacije, ter tudi njegovo delovanje na področjih, na razvoj katerih je pomembno in odločilno vplival. Bil je ustanovitelj Krke, tovarne zdravil, predsednik in podpredsednik občine Novo mesto, član odborov, svetov, društev..., podpornik številnih dejavnosti.

Per saperne di più

Za svoj ljubljeni rodni kraj je bil pripravljen prispevati in narediti ogromno. Kot dolgoletni direktor tovarne Krka je zaznamoval dobršen del zgodovine svojega mesta in Dolenjske. Z njegovo pomočjo so se hitreje in bolj kakovostno razvijali gospodarstvo, turizem, kultura, izobraževanje, šport. Razumevanje je imel za ohranjanje ter zaščito naravne in kulturne dediščine. Novo mesto in Dolenjska brez njega in Krke, tovarne zdravil, ne bi bila tako razvita, kot sta danes. Kot so povedali že nekateri pred menoj, je reka Krka pri Novem mestu v obdobju magistra Andrijaniča tekla hitreje. Strokovnjaku farmacije, podjetniku, ki je znal zaupati ljudem, sodelavcem in je bil do njih skrben, je ura prehitevala za več dni, misli so mu prehitevale za več let. Bil je vizionar z neusahljivo delovno zagnanostjo, verjel je v uspehe, v boljšo prihodnost dolenjskega človeka. Zanj so bili značilni dinamičnost, sistematičnost in neverjetna osebna disciplina - delal je brez odvečnih besed.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marjeta Bregar

Password

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis

Data di pubblicazione

15.05.2020 12:16

Ultima modifica

15.05.2020 15:43

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam