skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Družini Mulič in Malenšek

Mojca Volovšek pripoveduje o svojih sorodnikih, ki so bili udeleženi v prvi svetovni vojni. Per saperne di più
Moj pradedek, oče moje babice je bil Andrej Mulič. Rojen je bil v Temenici, Kostanjevici na Krasu, verjetno leta 1867. Pred vojno je z družino živel v Gorici. Po vojni so kupili hišo v Rojanu pri Trstu. Tja se je preselila cela družina (6 otrok), razen moje babice, ki je z 20 leti pribežala v Slovenijo in postala ena od mariborskih Primorcev. Pradedek je umrl leta 1935 v Trstu. V vojni je verjetno služil tudi kot kuhar v Lipnici (Leibnitz).

Babica, ki je živela v Mariboru, se je poročila z mojim dedkom, Jožetom Malenškom, ki se je rodil 18. 3. 1891 v Čadramu pri Oplotnici. Boril se je na soški fronti. Po poklicu je bil učitelj. Umrl je 24. 12. 1973 v Mariboru.

Brat mojega dedka Alojz Malenšek je bil rojen leta 1887 v Čadramu pri Oplotnici. V prvi svetovni vojni se je boril na tirolski fronti in zaradi eksplozije granate oglušel. Po vojni je do svoje smrti leta 1963 živel v Slovenskih Konjicah.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam