skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Gledališče v naravi

V nekem trenutku so gledališko dejavnost usmerili tudi izven gledaliških prostorov. Svoje delo so želeli predstaviti najširšemu občinstvu, ki so ga želeli seznaniti tudi s kulturno in naravno dediščino naših krajev. Hkrati so raziskovali odnos gledališča in zunanjega prostora.

Per saperne di più

V ciklusu Gledališče v naravi so bile doslej uprizorjene naslednje predstave: K. Sieber: Svojeglavček; F. Levstik: Juntez; P. Militarev: Trije vaški svetniki; Snubaček, vse so bile izvedene v ali pred rojstno hišo Jakoba Aljaža v Zavrhu pod Šmarno goro; F. S. Finžgar: Divji lovec je bila izvedena v Turncu pod Šmarno goro; Mihalkov, J. Novak: Robinzoni in dekleti je bila postavljena pri toplem vrelcu Straža; Milčinski, J. Novak: Gospodična Mici je bila odigrana na kmečkem dvorišču v Goričanah; E. Labiche, J. Novak: Ljubljeni Celimare je bil izveden v atriju gradu Goričane in P. Militarev: Tele in berač, ki je bila uprizorjena kot cestno gledališče pred gasilskim domom v Pirničah.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura
teatro

Pubblicato da

Knjižnica Medvode

Autore della collezione digitale

Tatjana Mavrič

Password

AMATERSKO GLEDALIŠČE, GLEDALIŠKI PLAKATI, kulturno-umetniška društva, KUD Pirniče, Pirniče, Medvode

Data di pubblicazione

08.11.2018 08:08

Ultima modifica

07.11.2018 14:05

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam