skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Godbeništvo na Komenskem

Ob 20. obletnici Pihalnega orkestra Komen ...

Per saperne di più

Na komenskem Krasu, in ne le v pregovorno milospevni sosednji Rihemberški in Vipavski dolini, je v ljudeh glasba vedno tlela. Tudi če so bila pri tem prisotna večja ali manjša nihanja s krajšimi ali daljšimi pavzami, lahko rečemo, da je bilo v Komnu stalno prisotno zborovsko petje tako v odrasli sestavi kot v šoli ter pri cerkvenem petju. Vsekakor ne smemo pozabiti na slovensko petje tudi v času fašizma, ko je bilo prepovedano. Veliko je bilo ljudskega petja in igranja na preproste instrumente po osmicah, »kalunah« in gostilnah. Iz takšnih glasbenih korenin je klil močan glasbeni interes, ki se je izkazal tudi v želji po učenju instrumentov. Tako so v Komnu in okolici delovali tamburaški orkester, več pihalnih godb in drugih instrumentalnih sestavov.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Ivanka Uršič, Ivan Uršič

Contatti

Ivanka Uršič
Ivan Uršič
Marija Umek

Password

Komen, GLASBA, RAZSTAVE, obletnice, DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, PEVSKI ZBORI, godbe na pihala, ORKESTRI, TAMBURAŠKI ORKESTRI

Data di pubblicazione

14.12.2018 10:24

Ultima modifica

17.01.2019 07:31

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam