skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Lavoslav Schwentner (1865 - 1952)

Lavoslav Schwentner je bil slovenski knjigotržec in založnik, rojen 15. 12. 1865 na Vranskem, kjer je 1952 tudi umrl. Nanj nas spominjajo številne izdaje slovenskih književnih klasik.

Per saperne di più
V knjigarnah v Brežicah in nato v Ljubljani od 1898 je skrbel za izdajanje del slovenskih književnih velikanov. Izdajal je znanstvene in strokovne knjige, moderne glasbene edicije, slovensko mladinsko in otroško književnost, zlasti veliko slikanic, umetniške razglednice. Schwentner je bil organizator Združenja jugoslovanskih založnikov in knjigotržcev in njegov predsednik v obdobju 1933 - 1935. Knjižne izdaje je dajal opremljati takratnim uveljavljenim slovenskim likovnim umetnikom in arhitektom. 
 
V Ljubljani je 1898 Schwentner najprej odprl poslovalnico založbe na Dvornem trgu 3, v pritličju pod Narodno kavarno, 1904 pa je knjigarno preselil v poslopje Mestne hranilnice na Čopovi ulici. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Simona Pečenik, Maša Šipič, Nela Križnik Primožič

Contatti

mag. Hudolin, Gašper
Simona Pečenik
Maša Šipič
Nela Križnik Primožič
Mateja Lesar

Indirizzo web

http://www.mklj.si

Password

Ivan Cankar, knjigarne, KNJIGARSTVO, ZALOŽNIŠTVO

Data di pubblicazione

15.12.2013 00:00

Ultima modifica

15.02.2018 07:04

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam