skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Načrte za Narta studio je izdelal arhitekt Miloš Lapajne leta 1970. Narta studio so si v podjetju Ilirija zamislili kot učno in demonstracijsko središče za frizerje, ki bodo uporabljali Ilirijine izdelke - barve za lase in podobno. Per saperne di più
Narta studio, ki stoji v bližini podjetja Ilirija, ob Tržaški cesti in Šestovi ulici, je bil postavljen in zgrajen po načrtih arhitekta Miloša Lapajneta med letoma 1970 in 1972. Direktor Ilirije v tistem obdobju Miro Turk je bil odločen postaviti Narta studio kot promocijsko in izobraževalno središče tovarne Ilirija, da bi v njem šolali frizerje in prodajali Ilirijine izdelke. 

Narta studio je arhitekturni simbol svojega časa, s svojo podobo je zaznamoval povojno odpiranje Jugoslavije proti zahodu. Arhitekt Lapajne je mnogo svojega arhitekturnega znanja in idej prinesel iz Združenih držav Amerike. Studio je primer kakovostne in napredne arhitekture. Stavba je postavljena sredi parcele, do njenega vhoda vodijo stopnice, pokrite s konzolnim nadstreškom. Klet in visoko pritličje sta kvadratnega tlorisa v izmeri 14 krat 14 metrov, nadstropje pa je večje, 16 krat 16 metrov, in stoji meter nad pritličjem. Poslopje ima jasno konstrukcijsko zasnovo: zgrajeno je iz vertikalnih jeklenih stebrov, povezanih s prečnimi nosilci; pročelje je oblikovano iz rdečerjavih opalnih steklenih polnil, izolacije in mavčnih plošč. Streha je asfaltirana. 
Objekt je bil nekaj let zapuščen, nato pa so ga 2007 prenovili in v njem si je prostore uredila odvetniška družba Avbreht, Zajc in partnerji. 

Naslednik Narta studia je Subrina studio
 

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam