skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ne zgodi se prav pogosto, da bi lahko spoznali človeka, ki je svoje življenje posvetil tolikim zanimanjem, kot profesor Pavel Kunaver.

Per saperne di più
V prvi vrsti je bil pedagog, ki je svojim dijakom poskušal približati lepote narave. Kot planinec, skavt, tabornik, jamar, astronom in likovnik je bil predan ljubitelj in varuh narave. Pošten sam do sebe, do drugih in do dela, ki ga je opravljal z ljubeznijo, je popeljal generacije mladih ljudi v čudesa narave in vesolja.

Malokomu uspe to, kar je profesorju Pavlu Kunaverju uspelo v njegovem dolgem življenju. Zapustil nam je 36 knjig, množico strokovnih in poljudnih prispevkov v medijih, številne dokumentarne fotografije, akvarele in neprecenljive spomine.

V letošnjem letu praznujejo vse »njegove« generacije 120. obletnico rojstva Pavla Kunaverja.

Razstava o Pavlu Kunaverju, popotniku skozi čudesa narave in vesolja, je bila na ogled v poletnih mesecih 2009 v Slovanski knjižnici, enoti Mestne knjižnica Ljubljana. Avtor razstave in digitalne zbirke je bibliotekar Jurij Primožič.
Fotogalleria

Informazioni

Password

ASTRONOMIJA, DOMOZNANSTVO, JAMARSTVO, Kunaver, Pavel, PEDAGOGIKA, SKAVTI, TABORNIŠTVO, UČITELJI

Data di pubblicazione

12.11.2009 00:00

Ultima modifica

10.03.2016 11:03

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam