skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ruše na razglednicah

Razglednice, posebej stare, so tisto gradivo Zbirke drobnih tiskov v Univerzitetni knjižnici Maribor, ki jim je zmeraj namenjena posebna pozornost. V obsežni in raznovrstni zbirki, ki se dograjuje že desetletja, najdemo raznolike poglede na slovenske kraje tako iz preteklosti kot sedanjosti. Poleg razglednic Maribora, tudi najdragocenejših starih litografij, so v zbirko prav tako uvrščene razglednice ostalih slovenskih mest in krajev. Tokrat se predstavljajo Ruše.

Per saperne di più

Pokrajinske in krajevne razglednice so izjemna kulturno-zgodovinska dediščina.

Razglednice nam kažejo panoramske poglede na kraje, še večkrat pa vaške oz. mestne trge, glavne ulice in pomembne sakralne in posvetne zgradbe.

Razglednica s podobo kraja je ohranjeni slikovni odsev določenega prostora v določenem času. Zato so pri raziskovanju zgodovine kraja razglednice izvrstno gradivo, ki lahko nastopa samostojno ali pa dopolnjuje raznovrstne druge vire. Hkrati razglednice prinašajo pričevanja o razvoju kraja, o spremembah in karakteristikah.

V Zbirki drobnih tiskov v Univerzitetni knjižnici Maribor so hranjene tudi razglednice Ruš od 20. let preteklega stoletja pa do danes.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Autore della collezione digitale

Gabrijela Kolbič

Password

Ruše, krajevna zgodovina, RAZGLEDNICE

Data di pubblicazione

21.03.2016 00:00

Ultima modifica

05.05.2020 07:29

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam