skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Stavbna zgodovina gradu

Grad Otočec je bil prvotno na talni osnovi pozidan dvor (današnja vhodna veža, sanitarije in lovska soba) iz srede 13. stoletja. Per saperne di più
V prvi polovici 14. stoletja so k stolpastemu dvoru dodali obzidano predgradje, po sredini 15. stoletja pa prizidali še južni trakt (današnja restavracija). Že ob koncu 15. stoletja je grad v obrambo vse pogostejšim turškim napadom dobil novo zunanje obzidje z vogalnimi okroglimi stolpi. V prvi polovici 16. stoletja so grad dodatno zavarovali z zahodnim stolpom na pravokotni talni osnovi (današnja poročna dvorana), osnovni stavbni kubus opremili z zidanimi pomoli in jih okrasili s stenskimi poslikavami, zgradili nov utrjen vhodni stolp, v katerem je še danes vhod na grajsko dvorišče, ter grad dodatno zavarovali z obrambnim jarkom. Sredi 17. stoletja so do konca zgradili južni trakt, dogradili vhodni stolp in obzidje obdali s hodniki. Ker nevarnosti z juga ni bilo več, so v tem času zasuli obrambni jarek ob grajskem vhodu, po sredini 18. stoletja pa severovzhodni obrambni stolp preuredili v kapelo z Marijino oltarno sliko, delom Valentina Metzingerja, ter odstranili obzidne hodnike.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Indirizzo web

www.nm.sik.si

Password

FOTOGRAFIJE, GRADOVI, OBNOVA, RAZGLEDNICE, SPOMENIŠKO VARSTVO, UMETNOSTNA ZGODOVINA, ZGODOVINA

Data di pubblicazione

01.12.2012 09:06

Ultima modifica

10.12.2012 12:51

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam