skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Tovarna Ilirija po letu 1945

Leta 1946 je bila tovarna podržavljena. V naslednjih letih je delovala v okviru državnih planov za razvoj gospodarstva. Leta 1975 se je Iliriji priključilo podjetje Vedrog z Lavrice pri Ljubljani. Per saperne di più
Leta 1946 je bila Ilirija podržavljena, 1948 pa so jo preimenovali v Kemično tovarno Ilirija Vič. Med prvimi v drugi Jugoslaviji so pričeli z izdelovanjem frizerske kozmetike. V letih 1946 - 1960 je proizvodnja stagnirala, razvoj je hitreje stekel leta 1961, ko se je pričela gradnja nove tovarne. 1964 so zgradili veliko skladišče, 1968 pa industrijski objekt, ki je postal temelj za nadaljnji razvoj tovarne in sodobno proizvodnjo. Po priključitvi tovarne kozmetičnih izdelkov in zobnih past Vedrog z Lavrice leta 1975 je združeno podjetje Ilirija-Vedrog postalo vodilni jugoslovanski proizvajalec kozmetike. Še posebej je bilo podjetje dejavno na področju lasne kozmetike (okoli 70 % jugoslovanske proizvodnje). Ilirija-Vedrog je imela od tedaj štiri osnovne proizvodne programe: lasno kozmetiko, kozmetiko za obraz in telo, kemične izdelke (čistila) in sveče. S tem je postalo podjetje zanimivo za druge igralce na trgu. Ilirija je od šestdesetih do devetdesetih let 20. stoletja izdelovala Wellino barvo za lase Koleston. Od sredine osemdesetih do leta 2000 je izdelovala sveče za švedsko Ikeo. 
V začetku 80. let so na Tržaški cesti odprli tudi trgovino, v kateri še vedno prodajajo Ilirijine izdelke. 
Pred osamosvojitvijo Slovenije so bili Ilirijini glavni trgi republike bivše Jugoslavije, kar se je po njenem razpadu leta 1991 korenito spremenilo. Ilirija se je tako z intenzivnim razvojem in izboljšavami obstoječih izdelkov, upoštevajoč nove trende in zavest o varovanju okolja, širila na nove tuje trge. V tujini ima Ilirija podružnice na Hrvaškem, v Makedoniji, na Poljskem in v Rusiji, izvaža pa v 30 držav sveta.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam