skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Utrinki z domoznanske razstave

Domoznanska razstava o Lavoslavu Schwentnerju je bila na ogled v Slovanski knjižnici, enoti Mestne knjižnice Ljubljana, med 27. 5. in 6. 7. 2013. Odprtje razstave s predavanjem Roka Glavana je bilo 5. 6. 2013. Razstava je bila na ogled v preddverju poslopja Knjižnice Bežigrad in Slovanske knjižnice in v 2. nadstropju, kjer domuje Slovanska knjižnica. Per saperne di più
Domoznansko razstavo so pripravile bibliotekarke Slovanske knjižnice Nela Križnik Primožič, Simona Pečenik in Maša Šipič v sodelovanju z Antikvariatom Glavan, Muzejem in galerijami mesta Ljubljane, Narodno galerijo, nekaj gradiva pa so pridobile tudi s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Biblioteke ZRC SAZU in Matične knjižnice Kamnik. Založnika Schwentnerja so predstavile poljudno in hkrati strokovno ter zajele tako njegovo življenje in delo, vključile so njegovo prizadevanje za kakovostno likovno opremo objavljenih del slovenskih literarnih velikanov. Predstavile so tudi nekaj prejemnikov Schwentnerjeve nagrade. Odprtje razstave je zaokrožilo predavanje antikvarja Roka Glavana. 

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam