skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Grad Otočec je bil prvotno v posesti škofije Freising in leta 1254 se prvič v pisnih virih omenja njihov ministerial Heinricus de Werde (vitez Henrik Otoški). Per saperne di più
Lastništvo gradu se je tokom stoletij pogosto menjavalo, zato omenimo le najpomembnejše rodbine svojega časa. Že pred letom 1343 srečamo na gradu mogočne Turjačane, nato hrvaške Baboniče, grofe Celjske, med bolj zanimivimi lastniki pa je bil prav gotovo Ivan baron Lenković, med letoma 1556 in 1567 general Vojne krajine. Leta 1727 je postala lastnica gradu rodbina Schweiger pl. Lerchehfeld, ki je ostala na Otočcu vse do srede 19. stoletja. Leta 1854 je grad kupil Albin grof Margheri - Commadona, tragične dogodke druge svetovne vojne pa je grad pričakal v lasti rodovine Villavincenzio – Margheri. Leta 1942 so grad požgali partizani, leta 1952 pa ga je pričela obnavljati spomeniška služba pod idejnim vodstvom konservatorja Ivana Komelja in po načrtih arhitekta Marjana Mušiča. Po končani obnovi leta 1961 so grad namenili turizmu in gostinstvu. Grad, v katerem deluje Hotel Grad Otočec, je danes v lasti Republike Slovenije in v upravljanju podjetja Terme Krka.  

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Indirizzo web

www.nm.sik.si

Password

FOTOGRAFIJE, GRADOVI, OBNOVA, RAZGLEDNICE, SPOMENIŠKO VARSTVO, UMETNOSTNA ZGODOVINA, ZGODOVINA

Data di pubblicazione

01.12.2012 09:02

Ultima modifica

10.12.2012 10:39

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam