Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta KUHAM DOMAče in Gornjesavski muzej Jesenice s projektom Naša kuhna sta združila moči ter v sodelovanju z jeseniškimi gostinci pripravila menije, ki se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Sedaj jih lahko poizkusite tudi v jeseniških gostilnah in restavracijah. Zato vabljeni na ajmoht, makaronflajš, jabuka v šlafroku, pasulj in še kaj.
Delavska malca v prvih dveh sklopih predstavlja jedi, ki so se znašle na domačih delavskih mizah in jedi, ki so jih po vojni stregli v novo odprtih fabrških kantinah. Sledijo jedi, posvojene od delavcev železarne, ki so na Jesenice prišli s trebuhom za kruhom s Primorske in iz republik nekdanje Jugoslavije. Kot poseben sklop je vključena tudi nedeljska južna z obvezno govejo župo. Jedi so poimenovane tako, kot jih imenujejo Jeseničani, dodani so jim kratki opisi in zanimivosti.