Gostinski lokal s kopališčem je do danes zamenjal več lastnikov.
Leta 1957 v zborniku Posavje 1 preberemo, da sta gostinstvo in turizem šibki panogi mestnega gospodarstva. Poleg štirih gostinskih obratov v mestu je za goste v turističnem pogledu privlačna zlasti brežiška okolica s Čateškimi toplicami in gradom Mokrice. V poletnih mesecih pa je bil vabljiv tudi Grič s toplo vodo Krke (27 °C), ki so jo od pomladi do jeseni, zlasti ob nedeljah poleg domačinov množično obiskovali tudi Zagrebčani.
V članku Gostišče Grič obnavljajo (1963) je zapisanih nekaj vrstic o preureditvi gostišča Grič. V stavbi so popolnoma obnovili vodovodno instalacijo, električno napeljavo, uredili razsvetljavo okoli stavbe in uredili sanitarije. Sodoben turistični objekt so opremili z lepimi gostinskimi prostori, dogradili lepo urejen vrt in parkirni prostor za okoli 40 vozil. Gostišče je prevzelo tudi kopališče. Gostom so poleg vin nudili različne specialitete (ražnjiče, čevapčiče, jagnjetino, pečenega odojka, sveže ribe vseh vrst in divjačino).
Med letoma 1993 in 1995 so novi lastniki zaradi uničenosti kopališče odstranili, hlev ob gostilni pa porušili in tako pridobili potrebna parkirišča. Prenovili so celotno stavbo (okna, vrata, streho, vodovodne in električne instalacije, fasado itd.) in uredili njeno okolico. Po temeljiti obnovi je v stavbi ponovno zaživela gostilniška dejavnost. Po letu 2000 je Grič kupil Zvonko Kežman, ki je gostilno vodil do leta 2018, potem pa jo predal najemniku gostinskega lokala.
Gostilna je nudila pestro ponudbo pizz iz krušne peči, jedi z žara, morskih jedi, burgerjev in LCHF-ponudbo. Na svoj račun so prišli tudi vegetarijanci. Objekt danes, žal, samuje.