Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta KUHAM DOMAče in Gornjesavski muzej Jesenice s projektom Naša kuhna sta združila moči ter v sodelovanju z jeseniškimi gostinci pripravila menije, ki se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Sedaj jih lahko poizkusite tudi v jeseniških gostilnah in restavracijah.
Kulinarika dobiva na polju turizma, kulturne dediščine in razvoja podeželja zelo pomembno vlogo, kar prepoznava tudi Razvojna agencija Zgornje Gorenjske. S projektom KUHAM DOMAče si prizadeva ohranjati in širiti znanja priprave tradicionalnih domačih jedi. Pomemben korak naprej od samih kuharskih delavnic je izvedba projekta KUHAM DOMAče na Jesenicah, kjer so bile moči združene z Gornjesavskim muzejem Jesenice in jeseniškimi gostinci. Izdelan je bil meni Delavska malca. Na ta način znanja in vedenja o naši prehranski dediščini niso le zapisana, ampak so prenašena v prakso, na krožnik − skratka v življenje.