Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta KUHAM DOMAče in Gornjesavski muzej Jesenice s projektom Naša kuhna sta združila moči ter v sodelovanju z jeseniškimi gostinci pripravila menije, ki se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Sedaj jih lahko poizkusite tudi v jeseniških gostilnah in restavracijah.
V projektu Naša kuhna so moči združili trije gorenjski muzeji − Loški muzej Škofja Loka, Gornjesavski muzej Jesenice in Muzeji radovljiške občine − v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice. Projekt je sestavljen iz dveh delov: spletnega in stvarnega. Na skupni spletni platformi – Špajzi se hranijo digitalizirani »posladki« iz muzejskih zbirk in knjižnega gradiva, ki predstavljajo kulinarične značilnosti, jedilno kulturo in predmete, pa tudi posnetke delavnic in virtualne oglede razstav. A hrana preko spleta nima okusa, ne zadiši. Zato je Gornjesavski muzej Jesenice v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske in jeseniškimi gostinci pripravil enoten meni pod imenom Delavska malca. Jedilniki spomnijo na jedi, ki so bile posvojili od delavcev železarne, ki so na Jesenice prišli s trebuhom za kruhom iz drugih delov Slovenije, predvsem s Primorske, in republik nekdanje Jugoslavije. Delavsko malco se predstavlja kot enega od turističnih produktov, a je v prvi vrsti namenjena domačinom, da se jim na okusen način predstavi mavričnost kulinarične dediščine.