skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Predstavitev romana Avgusta Demšarja Estonia

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vas vabi na predstavitev romana Avgusta Demšarja Estonia, ki bo v četrtek, 30. maja 2024, ob 18.30 uri v Knjižnici Ormož.

Avgust Demšar je slovenski pisatelj, ki piše izključno detektivske zgodbe. Demšarjeve kriminalne zgodbe so umeščene v realno okolje mesta Maribor in realni sedanji čas.

V sodelovanju z založbo Sanje je v letih 2007-2012 ustvaril enega prvih slovenskih cikličnih detektivskih opusov, šest romanov s skupnim imenom  Primeri inšpektorja Vrenka. S sedmim romanom z naslovom Miloš (2013) je nadaljeval serijo klasičnih detektivskih zgodb tipa kdo je storilec, obenem pa namesto uveljavljenih uvedel nove literarne junake, inšpektorja Miloša, kriminalistko Niko Lavrič in kriminalista Draga Jazbeca. Obe kriminalistični skupini je združil v naslednjem romanu z naslovom Pohorska transverzala (2016), podobno pa je tudi v njegovih naslednjih romanih, kriminalkah z naslovom Otok (2018) in trilogiji s skupnim imenom Vodnjaki, ki jo tvorijo romani Cerkev (2020), Tajkun (2022) in Estonia (2024).

Z avtorjem se bo pogovarjala Ana Kaučič.

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.