skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Antikvariat in galerija tiskov Glavan

Antikvariat Glavan se nahaja v spodnji pasaži Maximarketa, nasproti vhoda v Cankarjev dom. Antikvariat je knjigarna, ki trguje z redkimi, starimi in rabljenimi knjigami, starimi tiski, razglednicami, atlasi in geografskimi kartami, periodičnimi publikacijami, pa tudi z novejšimi knjigami, ki so v knjigarnah že razprodane. V antikvariatu knjige odkupujejo in prodajajo. Per saperne di più

Antikvariat Glavan je družinsko podjetje, v katerem so svoje znanje in izkušnje združili ljubitelji in raziskovalci tiskane kulturne dediščine. Že od leta 2003 zaposleni seznanjajo obiskovalce in kupce z novimi odkritji o starih tiskih. Združila jih je ljubezen do starih knjig, ki jo želijo deliti. Obenem si vselej prizadevajo odkrivati izgubljene knjižne zaklade. V Antikvariatu Glavan so se specializirali za stare in redke tiske, razen starega denarja in znamk. Delujoči v antikvariatu so člani Društva galeristov in starinarjev Slovenije in stalno sodelujejo na sejmu starin in likovne umetnosti Antika v Narodnem muzeju Slovenije v Ljubljani. Ukvarjajo se s svetovanjem pri izboru antikvarnega gradiva, pripravljajo izvedenska mnenja ali sodne cenitve, pomagajo pri zbiranju in oblikovanju zasebnih zbirk.

Vodja antikvariata je Rok Glavan, po izobrazbi univrzitetni diplomirani kulturolog, ki se s to dejavnostjo ukvarja že 21 let ter nadaljuje očetovo tradicijo, saj je bil tudi oče antikvar. Rok Glavan je bil pobudnik in izvajalec dražb starih knjig, tiskov in razglednic že v Trubarjevem antikvariatu. Svoja knjižna spoznanja je objavil v Reviji o knjigi, Književnih listih, Kroniki, časopisu za slovensko krajevno zgodovino in Bukli. Na podlagi izkušenj in priporočil nekaterih slovenskih kulturnih ustanov ter njihovih znanstvenih sodelavcev je marca 2004 postal zapriseženi sodni cenilec in izvedenec za stare knjige in tiske pri Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije. Občasno predava, kot vabljeni predavatelj, na Fakukteti za družbene vede v Ljubljani in po slovenskih knjižnicah. Od začetkov mednarodnega zbirateljskega sejma Collecta deluje kot član sejemskega programskega odbora.

Za galerijo starih knjig in tiskov skrbi mag. Katarina Glavan Batagelj, kustodinja in univerzitetna diplomirana arheologinja. Arheološka obdobja je ponazorila in oplemenitila z zgodovinskimi tiskanimi pisnimi viri. Skrbi za pripravo katalogov, oblikovanje in postavitev razstav ter za predstavitve na strokovnih sejmih. Svetovalka za novejše tiske je Nika Glavan, ki je več kot dvajset let vodila delo knjižne komerciale v Cankarjevi založbi.

Vir:

- Antikvariat in galerija tiskov Glavan. Spletna stran. 

Fotogalleria

Collezioni digitali

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Azienda

Telefono

01 476 31 60

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Contatti

Rok Glavan

Data di pubblicazione

18.11.2013 08:55

Ultima modifica

15.12.2013 19:28

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam