skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Galerija Avgusta Černigoja

V zbirki Galerije Avgust Černigoj v Lipici je zbranih preko 1400 del. 

Per saperne di più

Približno 400 del, kolikor jih je postavljeno na ogled, prikazuje prerez Černigojeve umetnosti in predstavlja področja, s katerimi se je ukvarjal v svojem več kot 60 let trajajočem ustvarjalnem obdobju. Pretežen del opusa zajemajo grafike, od lesoreza in linoreza pa do bakroreza, suhe igle in akvatinte. Vsebinsko se je loteval tako figuralnih motivov in predmetnega sveta kot čiste abstrakcije. Različne elemente in simbole je vrezoval v večinoma majhne formate ter ostajal zvest konstruktivizmu in njegovim načelom, za katere se je odločil po svojem šolanju v znameniti weimarski šoli Bauhaus.

Černigoj šele s svojo galerijo dobi tisto mesto, ki mu od samega začetka pripada, kajti nedvomno je, da je Avgust Černigoj prispeval pomemben in neprecenljiv delež k zgodovini slovenske likovne umetnosti ter da je s svojo osebnostjo in deli ena izmed ključnih in nosilnih osebnosti slovenske zgodovinske avantgarde.

Fotogalleria

Collezioni digitali

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

altro

Telefono

(0)5 739 1696

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Organizzazione preposta

Kobilarna Lipica

Data di pubblicazione

10.01.2020 08:08

Ultima modifica

10.01.2020 08:08

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam