skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

''…je… prostor, so… ljudje, je… način življenja, s katerim sem se končno z veseljem poistovetil.'' (Marjan Rožanc, Manihejska kronika, 1990)

Per saperne di più
Komenska knjižnica je najstarejša enota Kosovelove knjižnice Sežana. Ustanovljena je bila 1972. in je svoje prostore po nekaj selitvah našla v komenskem kulturnem domu. Danes knjižnica ni samo izposojevališče knjig, je kulturno središče, kjer se obiskovalci in bralci vseh starosti srečujejo, preživljajo svoj prosti čas, preko študijskih krožkov pa skrbijo za to, da se vseživljenjsko izobražujejo, srečujejo z avtorji, predvsem Štrekljevimi in Rožančevimi nagrajenci, udeležujejo potopisnih in drugih predavanj ter razstav, ki jih prireja knjižnica. Otroci in mladina bogatijo svojo bralno kulturo s pravljičnimi uricami, srečanji z avtorji, tematskimi delavnicami in dramskimi uprizoritvami. Knjižnica uspešno sodeluje z ustanovami v občini (npr. s šolo, vrtcem), občino ter s številnimi društvi. S svojo dejavnostjo  se je približala Slovencem v Italiji. Z rednimi obiski s pravljično uro in delavnico, ob katerih si obiskovalci lahko izposodijo knjige, širi bralno kulturo v sodelovanju s KUD Igo Gruden iz Nabrežine.V času odprtosti je vsem uporabnikom na voljo tudi dostop do interneta in točka VŽU (vseživljenjskega učenja). V  prostorih komenske knjižnice je svoj dom našla tudi osebna knjižnica pisatelja, esejista in scenarista Marjana Rožanca.

Knjižničarka: Marija Umek


Urnik:
torek in petek od 11h do 18h
sreda od 8h do 14h

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

05 766 85 80

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

11.10.2006 10:27

Ultima modifica

28.11.2016 10:38

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam