skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Knjižnica Litija je kulturno in izobraževalno središče za vse generacije. Deluje kot osrednja knjižnica v Litiji, na Parmovi 9. Njeno delo dopolnjuje krajevna enota v Šmartnem, na Staretovem trgu 12.

Per saperne di più

Knjižnica Litija opravlja javno službo knjižnične dejavnosti na območju občine Litija in Šmartno pri Litiji. Predstavlja ključni pomen za obe omenjeni lokalni skupnosti, saj zbira, ohranja in predstavlja njuno lokalno kulturo. Je osrednje središče, kjer potekajo različne dejavnosti: ure pravljic, literarni večeri, razstave, potopisna predavanja in srečanja z ustvarjalci. Knjižnica sodeluje s številnimi ustanovami tudi pri pripravi drugih prireditev.

Prebivalcem obeh občin od leta 1979 nudi knjižnično gradivo tudi v obliki potujoče knjižnice.

Oktobra 2009 je bila v Knjižnici Litija ustanovljena Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija - Šmartno. Univerza nudi tečaje tujih jezikov in računalništva ter različna predavanja, ki bogatijo in širijo znanje o zdravi prehrani, kulturni dediščini, umetnosti,…

V letu 2010 je minilo 125 let od ustanovitve bralnega društva v Litiji. Knjižnica Litija nadaljuje pot, ki jo je davnega leta 1885 zasnovala podružnica Ciril-Metodove družbe v Litiji.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

01/8980-580

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

07.05.2012 01:01

Ultima modifica

10.06.2016 12:44

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam