skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Knjižnica Mirana Jarca je bila ustanovljena 1. 3. 1946 z nalogo, da zbira, obdeluje, hrani in posreduje različno leposlovno in strokovno literaturo ter informacije.

Današnja sodobna knjižnica sledi napredku časa, temelji na računalniški obdelavi in izposoji gradiva, je sodoben kulturno informacijski center, delavci pa se permanentno dodatno izobražujemo.

Knjižnična zgradba je bila umeščena v dve častitljivi stavbi v srednjeveškem delu mesta, na Ljubljanskih vratih. Arhitekt Marko Mušič je z izrednim občutkom za izročilo tega prostora prizidal nov stavbni del, ki se z osnovnega srednjeveškega platoja spušča k reki Krki. Z novo podobo klasične knjižnice s svetlimi in prijetnimi prostori, kamor ljudje prihajajo z veseljem, je začela rasti tudi virtualna knjižnica. Danes Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto zagotavlja prost dostop do informacij, znanja in kulture v najširšem smislu. Posebno skrb namenjamo varovanju naše kulturne dediščine in se ponašamo z naslovom ene najlepših knjižnic v Evropi.

V okviru Kjižnice Mirana Jarca delujejo krajevne knjižnice: Knjižnica Škocjan, Knjižnica Šentjernej, Knjižnica Straža, Knjižnica Dvor in Knjižnica Dolenjske Toplice. 
Knjižnica Mirana Jarca je osrednja območna knjižnica za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje.

Fotogalleria

Collezioni digitali

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

07 393 46 00

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Contatti

Luka Blažič

Data di pubblicazione

01.09.2006 11:37

Ultima modifica

12.10.2020 06:29

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam