skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Loški muzej Škofja Loka

Ohranjamo preteklost za prihodnost

Per saperne di più

Loški muzej ima svoje prostore na Loškem gradu, ki s svojo mogočno podobo vlada nad mestom. Bogate muzejske zbirke pričajo o zgodovini in sodobnosti ozemlja ob Selški in Poljanski Sori, ki je nekdaj tvorilo loško gospostvo pod oblastjo škofov iz bavarskega Freisinga (973–1803).

Z arheološko, zgodovinsko, kulturnozgodovinsko, umetnostno, etnološko, prirodoslovno, športno zbirko in muzejem na prostem predstavljamo kulturno dediščino loškega območja in jo hkrati umeščamo v širši slovenski in evropski kontekst.

Pozornost namenjamo tudi razstavni dejavnosti – v grajskih prostorih deluje Galerija na Gradu, na Mestnem trgu v Škofji Loki Galerija Ivana Groharja, na Spodnjem trgu v srednjeveški Kašči pa Galerija Franceta Miheliča. Naše zbirke si lahko ogledate tudi v Domu Cankarjevega bataljona v Dražgošah ter na dvorcu Visoko na Visokem v Poljanski dolini.

Muzej razumemo kot prostor srečevanja različnih generacij ter živahno kulturno in izobraževalno središče, zato vas celo leto vabimo na številne aktivnosti: javna vodstva, predavanja, pogovore z umetniki in drugimi zanimivimi osebnostmi, študijske krožke, delavnice za odrasle in otroke …

Dobrodošli pri nas!

Fotogalleria

Collezioni digitali

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Istituto

Telefono

04 517 04 00

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

10.01.2020 08:07

Ultima modifica

10.01.2020 08:07

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam