skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Martin Prašnički

Martin Prašnički, mag. znan., univ. dipl. inž. str., ljubiteljski rodoslovec in krajevni zgodovinar

Per saperne di più

Martin Prašnički je o sebi in svojem delu zapisal:
"Nekoč poklicni raziskovalec na področju tehnike, danes pa upokojeni prostovoljski raziskovalec svojega rojstnega kraja in njegovih ljudi. Tak preskok zanimanja ni nič nenavadnega, če veš svoj dolg do okolja, v katerem si odraščal, a ga nisi dovolj spoznal, ker te je v svet odnesla sla po drugačnem življenju. Ko se zdaj soočam s spomini in pomanjkanjem pisnih virov o moji ožji domovini, si ne morem kaj, da o tem, kar odkrivam in česar se spomnim, ne bi tudi kaj napisal ali odpredaval.
V središču mojega opazovanja in pisanja so zdaj ljudje in kraji občine Cirkulane in župnije Sv. Barbare v Halozah, oziroma njihove pozabljene  usode.To so med drugim vojne in njihove žrtve, potem lokalna zgodovina, kolikor jo odkrivam in zmorem posredovati javnosti, pa odstiranje stoletnih b?rbarskih rodbin, ki so obstale, se izrodile ali propadle. Na duši mi leži tudi skrb za ohranjanje jezika in drugih tradicij Belanov, kakor nas kličejo sosedje Zavrčanci in Leskovčani. Gledam nazaj, da bi videl tudi naprej – vse v upanju, da tako pomagam krepiti ponos in samozavest mojih rojakov!"

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

altro

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

29.07.2013 12:40

Ultima modifica

21.01.2020 09:24

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam