skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Slovensko kulturno društvo Tabor

SKD Tabor je bilo ustanovljeno 7. decembra 1967. Sicer sega kulturna tradicija na Opčinah v leto 1868, ko so ustanovili čitalnico. Po osvoboditvi leta 1945 je kulturno delo zaživelo v PD Opčine (ustanovni občni zbor 6.avgusta 1945).

Per saperne di più

Leto 1948 (Kominform) je prineslo tragične posledice tudi na kulturnem področju. Iz PD Opčine je izstopilo precej članov, ki so nato ustanovili društvo Andrej Čok. Nelagodje mladih je privedlo do ustanovitve še tretjega društva: Mladinskega krožka, ki je v 60. letih močno pritisnil, da bi prišlo do enotnosti med društvi, ki zasledujejo iste cilje. Prišlo je tako do združitve treh društev in nastalo je SPD Tabor. Prvi presednik je bil Rudi Vremec.

Leta 1969 se je začela pevska dejavnost MoPz Tabor.

Prav tako pomebno vlogo je od vsega začetka odigrala dramska dejavnost (všasih samo za odrasle, všasih samo za otroke, večkrat pa kar za oboje).

Koncerti resne glasbe-Openska glasbena srečanja so svojo pot začeli leta 1974 in se neprekinjeno nadaljujejo tudi to sezono.

12. decembra je bila leta 1981 ustanovljena Knjižnica Pinko Tomažič in tovariši.

Kdor pride v Prosvetni dom, kjer je sedež društva, se lahko ustavi tudi v društvenem baru, ki je svoja vrata odprl leta 1983.

V samem domu pa se redno odvijajo tudi druge dejavnosti:telovadba, aerobika, plesna dejavnost za otroke, Detektivi slovenskega jezika, Novinarski krožek, gospe pa se srečujejo v krožku Ob pletenju še kaj... in v krožku klekljanja.

Statut društva je bil sprejet 15. marca 1991.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

Associazione

Telefono

+39 040.213945

Email

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Data di pubblicazione

15.02.2017 14:12

Ultima modifica

15.02.2017 14:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam