skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Povest o latinščini

Celjska mohorjeva družba in Dom sv. Jožef Celje vabita na Mohorski večer v sredo, 13. oktobra 2021, ob 19. uri v Dom sv. Jožef, Plečnikova ulica 29, Celje, na pogovor ob knjigi Povest o latinščini.

Čeprav latinščino že več kot stoletje razglašamo za mrtvo, je med nami ves čas prisotna. Poleg grščine najpomembnejši klasični jezik Evrope ni botroval samo razvoju kulture in umetnosti na Zahodu, pač pa je pomembno zaznamoval tudi našo deželo pod Alpami. Tore Janson, pronicljiv švedski jezikoslovec, nas vodi po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti latinščine v doslej najbolj pregledni knjigi o zgodovini, vplivu in zakonitostih latinskega jezika. Gosta: dr. Aleš Maver Gašper Kvartič, prevajalec Z gostoma se bo pogovarjal urednik Celjske Mohorjeve družbe Aleš Čeh.

Več https://www.mohorjeva.org/izdelek/povest-o-latinscini/?fbclid=IwAR2tdxrlAcom6mYbb3OaDUg3q8FtEBnB6oavORDhBdvWSI9bE0bErQ1hfl0

Vir: https://www.mohorjeva.org/dogodki/povest-o-latinscini/

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Povest o latinščini

Čas dogodka

V sredo, 13. oktobra 2021, ob 19. uri

Lokacija

Plečnikovi 29, 3000 Celje

Kontaktna oseba

Simon Ozvatič

Datum objave

08.10.2021 13:55

Zadnja sprememba

08.10.2021 14:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam