skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Zaprtje razstave Kozmični anarhizem - refleksija iz šolskih klopi

Vabljeni v sredo, 2. junija 2021, ob 19. uri, v Park Rastoče knjige v Novem mestu na zaprtje razstave Kozmični anarhizem – refleksija iz šolskih klopi, da prisluhnete pogovoru dr. Kristine Pranjić z ustvarjalci razstave ter zvokom bobnarja in elektrofonika Jake Bergerja.

Preberi več

Vabljeni na zaprtje razstave, ki so jo pripravili študentje fotografije in grafičnega oblikovanja 2. letnika Oddelka za oblikovanje vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje na Univerzi v Ljubljani Alen Berlot, Oskar Kandare, Rok Ifko Kranjc, Eva Nicoletti, Matej Pavšek, Zala Perčič, Nena Petkovska, Lana Požlep, Juš Pustoslemšek, Luka Vesel, Aja Vogrinčič in Lučka Žnidaršič pod mentorstvom doc. Emine Djukić, Andreja Lamuta in izr. prof. Petra Koštruna v Prireditvenem atriju novomeške knjižnice.

Aprilska znanstvena konferenca Kozmični anarhizem je nadaljevala obeleževanje lanske stoletnice prvega avantgardnega dogodka pri nas, t.i. novomeške pomladi, delo njenega akterja, “kozmičnega anarhista”, Antona Podbevška, pa tudi drugih prelomnic zgodovinske avantgarde v širšem jugoslovanskem prostoru. Tematski okvir znanstvene konference se je ponudil kot izvrstno izhodišče za eksperimentalno nalogo študentov, ki v svojem delu skozi različne vizualne načine reflektirajo teme kozmičnega, avantgardnega, političnega, družbenega, vojnega, utopičnega, idealnega in tehnološkega. Pri tem so se spoprijeli tako s premislekom preteklih družbeno-umetniških paradigem kot tudi s sodobnimi označevalci in problematiko našega časa.

Vabljeni v sredo, 2. junija 2021, ob 19. uri, v Park Rastoče knjige, da prisluhnete vodji znanstvene konference dr. Kristini Pranjić v pogovoru z ustvarjalci razstave ter zvokom bobnarja in elektrofonika Jake Bergerja.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Zaprtje razstave Kozmični anarhizem - refleksija iz šolskih klopi

Čas dogodka

sreda, 2. junij 2021, ob 19. uri

Lokacija

Rozmanova ulica 28

Kategorije

Razstava

Datum objave

01.06.2021 11:51

Zadnja sprememba

02.06.2021 09:13

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam