skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Šolski center Srečka Kosovela Sežana Gimnazija in ekonomska šola

Šolski center Srečka Kosovela Sežana - Gimnazija in ekonomska šola leži blizu mestnega središča. Pouk poteka na dveh lokacijah: v matični šoli ter v športni dvorani srednje šole, ki je od matične stavbe oddaljena 50 m. Učilnice so sodobno opremljene in nudijo dobre pogoje za delo, knjižnica pa je bogato založena s strokovno literaturo in ima svoj fond učbenikov.

Preberi več
Pouk je organiziran samo dopoldne (med 8.00 in 14.10), razen nekaterih izbirnih predmetov v četrtem letniku gimnazijskega programa in interesnih dejavnosti. Iz smeri Ajdovščina, Vipava, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Komen in Dutovlje dijake pripelje avtobus pred šolo in jih izpred šole tudi odpelje domov. Iz smeri Nova Gorica, Pivka in Postojna pa prihajajo dijaki v šolo z vlakom. Železniška postaja se nahaja približno 200 m od šole, urniki vlakov pa so usklajeni z urnikom šole.
 
Izobraževalni programi
 
Na naši šoli izvajamo različne srednješolske programe: splošna gimnazija, ekonomski tehnik in aranžerski tehnik (srednje strokovno izobraževanje). Program maturitetni tečaj je nadaljevalni in ni namenjen učencem, ki so pravkar zaključili obvezno osnovno šolo.
 
Gimnazija je izobraževalni program, ki pripravlja za nadaljevanje izobraževanja ter razvija znanja, sposobnosti, spretnosti in druge osebnostne lastnosti, potrebne za uspeh v poklicu in življenju. Zagotavlja dovolj široko splošno izobrazbo in je po svojih značilnostih najboljša "pripravljalnica" za univerzitetni študij. Zaključi se s splošno maturo.
 
Programa ekonomski tehnik in aranžerski tehnik sta strokovno izobraževalna programa, kar pomeni, da dijaki po končani srednji šoli dobijo poklic in se lahko zaposlijo ali pa nadaljujejo s študijem na visokih strokovnih šolah in v nekaterih univerzitetnih programih. V programu ekonomski tehnik dijaki povezujejo splošna in strokovna znanja s prakso ter se usposobijo za delo v proizvodnih in storitvenih podjetjih, zavodih in javni upravi. Aranžerski tehnik pa je program, namenjen ustvarjalnim in podjetnim dijakom, s smislom za oblikovanje. Velik poudarek je na praktičnem pouku, ki je v izbirnem delu usmerjen na področje pospeševanja prodaje.
 
 

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

05 7311 280

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

www.ss-sezana.si

Kontaktne osebe

Dušan Štolfa

Datum objave

20.11.2014 08:35

Zadnja sprememba

15.02.2017 14:18

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam