skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto

Območna izpostava JSKD Novo mesto podpira ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju občin: Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Novo mesto, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk.

Strokovno, organizacijsko in finančno pomaga kulturnim društvom in skupinam ljubiteljskih ustvarjalcev, skrbi za kulturno posredništvo in organizira prireditve.

Preberi več

Na območju izpostave je tudi Zveza kulturnih društev Novo mesto. Tu se udejstvuje več kot 60 registriranih kulturnih društev; aktivnejših je več kot dve tretjini. Prevladujejo društva, ki se ukvarjajo z vokalno in instrumentalno glasbo (35), sledijo pa jim društva z gledališko, folklorno in plesno dejavnostjo.

Dejavna so tudi društva drugih narodnosti. To so Kulturno umetniško društvo Žumberak, Hrvaška kulturna udruga, Srbsko kulturno društvo. Njihovo delovanje je usmerjeno predvsem na ohranjanje svoje kulturne dediščine. Redno sodelujejo na naših prireditvah.

Območna izpostava dosledno in sistematično pripravlja in izvaja obvezni program sklada ter razna srečanja v spodbudo skupinam in posameznikom. Tovrstno predstavljanje je hkrati izziv in nagrada za njihovo delo.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

07 393 03 80

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Klavdija Kotar

Datum objave

03.12.2019 12:19

Zadnja sprememba

03.12.2019 12:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam