skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Knjižnica Litija je kulturno in izobraževalno središče za vse generacije. Deluje kot osrednja knjižnica v Litiji, na Parmovi 9. Njeno delo dopolnjuje krajevna enota v Šmartnem, na Staretovem trgu 12.

Preberi več

Knjižnica Litija opravlja javno službo knjižnične dejavnosti na območju občine Litija in Šmartno pri Litiji. Predstavlja ključni pomen za obe omenjeni lokalni skupnosti, saj zbira, ohranja in predstavlja njuno lokalno kulturo. Je osrednje središče, kjer potekajo različne dejavnosti: ure pravljic, literarni večeri, razstave, potopisna predavanja in srečanja z ustvarjalci. Knjižnica sodeluje s številnimi ustanovami tudi pri pripravi drugih prireditev.

Prebivalcem obeh občin od leta 1979 nudi knjižnično gradivo tudi v obliki potujoče knjižnice.

Oktobra 2009 je bila v Knjižnici Litija ustanovljena Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija - Šmartno. Univerza nudi tečaje tujih jezikov in računalništva ter različna predavanja, ki bogatijo in širijo znanje o zdravi prehrani, kulturni dediščini, umetnosti,…

V letu 2010 je minilo 125 let od ustanovitve bralnega društva v Litiji. Knjižnica Litija nadaljuje pot, ki jo je davnega leta 1885 zasnovala podružnica Ciril-Metodove družbe v Litiji.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

01/8980-580

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Andreja Štuhec

Datum objave

07.05.2012 01:01

Zadnja sprememba

10.06.2016 12:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam