skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Loški muzej Škofja Loka

Ohranjamo preteklost za prihodnost

Preberi več

Loški muzej ima svoje prostore na Loškem gradu, ki s svojo mogočno podobo vlada nad mestom. Bogate muzejske zbirke pričajo o zgodovini in sodobnosti ozemlja ob Selški in Poljanski Sori, ki je nekdaj tvorilo loško gospostvo pod oblastjo škofov iz bavarskega Freisinga (973–1803).

Z arheološko, zgodovinsko, kulturnozgodovinsko, umetnostno, etnološko, prirodoslovno, športno zbirko in muzejem na prostem predstavljamo kulturno dediščino loškega območja in jo hkrati umeščamo v širši slovenski in evropski kontekst.

Pozornost namenjamo tudi razstavni dejavnosti – v grajskih prostorih deluje Galerija na Gradu, na Mestnem trgu v Škofji Loki Galerija Ivana Groharja, na Spodnjem trgu v srednjeveški Kašči pa Galerija Franceta Miheliča. Naše zbirke si lahko ogledate tudi v Domu Cankarjevega bataljona v Dražgošah ter na dvorcu Visoko na Visokem v Poljanski dolini.

Muzej razumemo kot prostor srečevanja različnih generacij ter živahno kulturno in izobraževalno središče, zato vas celo leto vabimo na številne aktivnosti: javna vodstva, predavanja, pogovore z umetniki in drugimi zanimivimi osebnostmi, študijske krožke, delavnice za odrasle in otroke …

Dobrodošli pri nas!

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

04 517 04 00

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

10.01.2020 08:07

Zadnja sprememba

10.01.2020 08:07

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam