skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Medobčinski muzej Kamnik

Muzej Kamnik, predhodnik današnjega Medobčinskega muzeja Kamnik, je 4. decembra 1961 ustanovil OLO Kamnik. K ustanovitvi je leta 1964 pristopila tudi občina Domžale. Na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo je bil kot pravni naslednik ustanovljen Medobčinski muzej Kamnik, ki so ga ustanovile Občina Kamnik s sklepom sveta 16. decembra 2003, Občina Komenda 18. decembra 2003 in Občina Trzin 15. decembra 2003. Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Medobčinski muzej Kamnik je bil objavljen 16. januarja 2004 v Uradnem listu RS št. 3/2004.

 

Preberi več

Muzej je edini javni zavod, ki skrbi za varovanje, hranjenje in predstavljanje premične kulturne dediščine na širšem kamniškem območju ter je vpisan v razvid pooblaščenih muzejev Ministrstva za kulturo RS, kar potrjuje, da izpolnjuje predpisane strokovne, tehnične in prostorske pogoje za izvajanje državne javne službe muzejev. Ustanoviteljica muzeja je Občina Kamnik, vendar ta presega občinski pomen, kajti zadovoljuje potrebe prebivalcev tudi v občinah Komenda in Trzin, ki sta prav tako soustanoviteljici javnega zavoda. Delovanje javnega zavoda sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Medobčinski muzej Kamnik sestavljajo tri enote: muzej na gradu Zaprice, Galerija Miha Maleš in Rojstna hiša Rudolfa Maistra.

Več na spletni strani muzeja http://www.muzej-kamnik-on.net/sl/Muzej/Predstavitev/Predstavitev+muzeja

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

+386 1 8317 647

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

08.02.2017 06:17

Zadnja sprememba

28.11.2017 03:32

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam