skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper - Biblioteca centrale Srečko Vilhar Capodistria je osrednja splošna knjižnica Mestne občine Koper in osrednja območna knjižnica Obalno-kraške regije. Ustanovljena je bila leta 1951 in je še danes največja javna knjižnica v slovenski Istri. Sedež ima v palači Brutti na Trgu Brolo 1, v Kopru, kjer (poleg uprave) delujejo Oddelek za odrasle, Oddelek za domoznastvo in knjižno dediščino, Služba za območne naloge ter Oddelek za nabavo in obdelavo knjižničnega gradiva. Na različnih lokacijah mestnega jedra opravljajo dejavnost še Oddelek za mlade bralce, Oddelek za italijaniko in Potujoča knjižnica, v koprskem primestju enoti Markovec in Semedela ter v Občini Ankaran, Knjižnica Ankaran. Celoten fond knjižnice obsega 300.000 enot knjižničnega gradiva.

Preberi več
Knjižnica Koper opravlja kot osrednja območna knjižnica (OOK) tudi posebne naloge za splošne knjižnice Obalno-kraškega območja in te knjižnice strokovno povezuje v območno mrežo, ki zagotavlja koordinirano izvajanje knjižnične dejavnosti. Pri izvajanju območnih funkcij sodeluje z Mestno knjižnico Izola, Knjižnico Makse Samsa Ilirska Bistrica, Kosovelovo knjižnico Sežana, Mestno knjižnico Piran in Knjižnico Bena Zupančiča Postojna. Njene posebne naloge za širše območje zajemajo zagotavljanje povečanega in zahtevnejšega izbora knjižničnega gradiva in informacij, nudenje strokovne pomoči vsem knjižnicam s svojega območja, koordiniranje zbiranja, obdelave in hranjenja domoznanskega gradiva za svoje območje in usmerjanje izločenega gradiva iz svojega območja.

Poslanstvo Knjižnice Koper je kontinuirano zagotavljanje dostopa do vseh vrst zapisnega znanja in ustvarjanja najširšemu krogu uporabnikov, s kakovostnimi storitvami in dopolnjujočimi dejavnostmi prispevati k intelektualnemu in duhovnemu razvoju okolja in izkazovanje spoštljivega odnosa do kulturne dediščine.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

05 6632600

Spletni naslov

http://www.kp.sik.si

Datum objave

27.02.2009 09:27

Zadnja sprememba

15.12.2017 11:02

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam