skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je osrednja knjižnica pomurske regije.

Preberi več
Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je osrednja območna knjižnica za Mestno občino Murska Sobota, za občine:
 
Beltinci,
Cankova,
Gornji Petrovci,
Grad,
Hodoš,
Kuzma,
Moravske Toplice,
Puconci,
Rogašovci,
Šalovci,
Tišina 
 
ter domoznanska knjižnica za Prekmurje, Prlekijo in Porabje. Razvila se je iz društvenih knjižnic pred drugo svetovno vojno in iz ljudske knjižnice, ki je začela delovati 1946, ter študijske knjižnice (ustanovljena 1955). Ljudska in študijska knjižnica sta se 1973 združili in se poimenovali tako, kot se ime glasi še danes. Knjižnica ima študijski, splošnoizobraževalni in mladinski oddelek. V zadnjih nekaj letih se je uveljavila med uporabniki tudi potujoča knjižnica oz. bibliobus s svojimi izposojevališči v  dvanajstih občinah in v Porabju na Madžarskem. Knjižnica zbira slovenske tiske, znanstveno, strokovno in leposlovno literaturo in drugo gradivo o regiji, posebej starejše slovenske pomurske tiske in literaturo v madžarskem jeziku. Skrbi za reden dotok slovenske literature v Slovensko Porabje na Madžarskem in izmenjuje znanstveno literaturo z madžarskimi in avstrijskimi knjižnicami. V začetku leta 1991 je bila računalniško opremljena in vključena v računalniško podprt slovenski knjižnični informacijski sistem. Financira jo Mestna občina Murska Sobota skupaj z prej naštetimi dvanajstimi občinami, sredstva  za nakup gradiva pa dobiva tudi iz republike.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

++386 2/5308110

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

http://www.ms.sik.si/

Kontaktne osebe

Jasna Horvat

Datum objave

31.05.2006 15:35

Zadnja sprememba

21.03.2017 09:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam